banner

Blog

gezonde voeding

Volop kansen voor gezondheid in foodservice

De vraag naar gezonde, eerlijke en verantwoorde producten neemt nog steeds toe. Gezondheid biedt dan ook volop kansen voor foodservice en de eigen organisatie. Maar is de consument wel klaar is voor een gezond assortiment en wat betekent gezondheid eigenlijk voor formules in foodservice? Marketing4Results zocht dit uit in samenwerking met Puur Veltman, een bedrijf […]
foodwaste

Voedselverspilling belangrijk voor consument

Tweederde van de consumenten is actief bezig met het voorkomen van voedselverspilling. Toch is de consument de grootste voedselverspiller, doordat per persoon jaarlijks 47 kilo aan voedsel wordt weggegooid ter waarde van 2,2 miljard euro. Consumenten worden wel steeds bewuster om voedselverspilling tegen te gaan: bewuster inkopen, voedsel beter afwegen, voedsel beter bewaren en restjes […]
Friet

Hoe (on)gezond is friet?

Zoals met zoveel zaken geldt het volgende ook voor friet en frituren: Geniet, varieer en eet met mate, zo schrijft Annet Roodenburg op onafhankelijk nieuwsplatform Foodlog. Maar er zijn wel belangrijke stappen in het proces van frituren die het meer of minder ongezond maken. Allereerst het type vet dat gebruikt wordt. Zo kan het vetgehalte […]
sla

Vier belangrijke tips om met mate te eten

Uit de voedingswetenschap weten we dat teveel eten niet goed voor de mens is. Eet je immers meer dan dat je lichaam aan energie nodig heeft, dan bestaat er een kans op overgewicht. Lees in dit artikel vier belangrijke tips die helpen bij het eten met mate en bijdragen aan een betere gezondheid: Weet hoeveel […]

Gezonde alternatieven met de LightFry

De LightFry is de nieuwste innovatie op het gebied van gezond frituren. Door het gebruik van stoom en hete lucht, is dit de nieuwste oventechnologie: verantwoord frituren 2.0. Door het bakken zonder frituurolie en frituurvet wordt maar liefst een vetreductie van 60% bereikt! Verantwoord genieten dus! Gezonde producten Uiteraard kunnen de traditionele frituurproducten gebakken worden […]
gezond

Goed koken belangrijk voor Nederlandse bevolking

Veel mensen zien een goede, gezonde en gevarieerde maaltijd als een vanzelfsprekendheid. Aan de basis hiervan ligt in eerste instantie of men ook in staat is om een goede, gezonde maaltijd in de keuken klaar te kunnen maken. Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK, in opdracht van het Voedingscentrum, blijkt dat 20% van de Nederlanders zich […]
Logo_Biologische_Snackweek

Biologische Snackweek van start!

Vandaag is het startsein gegeven van de eerste landelijke Biologische Snackweek. Het initiatief werd eind 2014 lokaal opgezet door Marco Agema van Piet Friet in Groningen en Jan Willems van Alida’s Smulpaleis in Roden. In samenwerking met Frans van Rooij, de initiatiefnemer van de vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum, wordt het initiatief nu landelijk […]
patatje kaviaar

Haute frituur in Rotterdam: patatje kaviaar

Snacken maakt al langere tijd een ontwikkeling door waarbij zaken als gezondheid en duurzaamheid steeds belangrijker worden. Dit vindt ook zijn weg in de snackbar: zogenaamde ‘haute frituur’. In Rotterdam bij Tante Nel is nu zelfs een patatje kaviaar verkrijgbaar wat de snackbar naar het volgende niveau brengt. Klik hier voor het volledige artikel.
Potato Time

Gaat de frituurloze friettent de markt veroveren?

In Tilburg is eind 2015 een friettent geopend waar niet meer gefrituurd wordt met frituurvet, maar alleen nog door middel van hete lucht. Het gebruik van hete lucht brengt als belangrijkste voordeel met zich mee dat het gezonder is dan traditioneel frituren. Er wordt namelijk geen extra vet toegevoegd aan het product. Bijkomend voordeel is […]
stijgende lijn

Sterke groei horecavestigingen

In het afgelopen jaar is het aantal horecaondernemingen in Nederland sterk toegenomen met duizend nieuwe horecazaken. De drijvende kracht achter de stijging is een sterke toename binnen het quickservice segment. Ook het aantal restaurants en lunchrooms stijgt. Daar staat tegenover dat het aantal cafés en discotheken ook in 2015 verder afneemt. Lees hier het volledige […]